Žiri Zvezde Pinka

ceca_ziriSvetlana Ražnatović Ceca je rođena Žitorađi nadomak Prokuplja. Sa devet godina prvi put je na lokalnoj svadbi uzela mikrofon u ruke i oduševila goste svojim peskovitim glasom koji će joj postati znak raspoznavanja. Dok je pohađala osnovnu i srednju Veterinarsku školu, Ceca je danju učila, a noću odlazila da peva. Za 18. rođendan Ceca promoviše album “Babaroga”, a nakon toga počinje da peva u inostranstvu. Kupuje stan u Beogradu i počinje saradnju sa Marinom Tucaković, koja je napisala neke od najvećih Cecinih hitova. Snima legendarni album “Šta je to u tvojim venama”, sa hit pesmom “Kukavica”, koja je obeležila ovaj period njene karijere. Cecinu karijeru su obeležili veličanstveni koncerti na Marakani i beogradskom Ušću. Ceca je članica prve sezone “Pinkovih Zvezda”

 

 

haris_ziri

 

Haris Džinović je rođen 26. septembra 1951. godine u Sarajevu, a muzičku karijeru je počeo u Sarajevu 1975. godine gde je komponovao i pevao za druge izvođače. A kako je bio očaran Romima i njihovom muzikom, 1981. godine osnovao je bend “Sar e Roma”. Karijeru u bendu je trajala sve do 1989. godine, a tada je rešio da pokuša kao solo pevač. Te je godine počeo sa narodnom muzikom, a već je sa prvim svojim album pokazao kako će skoro sve njegove pesme da postanu hitovi. Naišao je na odobravanje publike. Dok je živeo u inostranstvu, pevao je i tako pokušao da prikupi pomoć za ugrožene ratovima. Iza sebe ima mnogo hitova kao što su: “Dajte vina, hoću lom”, “Laže mjesec”, “I tebe sam sit kafano”, “Ja ne pijem”, “Nevolja moja”…

 

miroslav_ziri

 

Miroslav Ilić rođen 10. decembra 1950. godine u Mrčajevcima. Svoju karijeru  je započeo 1972. godine singlom „Voleo sam devojku iz grada“, tekstopisca Obrena Pjevovića. Nakon te pesme, velike uspehe je ostvario i sa pesmama „Oj, Moravo, tija reko“, „Moravsko predvečerje“, „Šumadija“, a 1979. godine je snimio prvu LP ploču “Sreli smo se, bilo je to davno”. Slede veliki hitovi koji su evergrin narodne muzike: „Najlepša si kad se smeješ“, „Naljutićeš me ti“, „Bili smo drugovi“, „Tako mi nedostaješ“, „Prošlost moja“, „Selo je moje Amerika cela“, „Božanstvena ženo“, „Lidija“… Miroslav Ilić nastavlja sa kontinuiranim diskografskim radom i ne posustaje na estradi. I dalje je u samom estradnom vrhu sa istim stilom i imidžom – pevača pravog narodnog melosa. Zato i dalje sa pravom nosi naziv „slavuj iz Mrčajevaca“.

 

 

marina_ziri

 

Marina Tucaković je svoju karijeru započela sa grupom “Zana”, kada je napisala veliki hit “Dodirni mi kolena”. Tokom svoje karijere je sarađivala sa mnogim velikim imenima. Svojim tekstovima je doprinela velikom uspehu mnogih estradnih zvezda. Udata je za poznatog kompozitora Aleksandra Radulovića – Futu. Član je žirija prve sezone “Pinkovih Zvezda”.

 

 

 

 

 

bora_ziriBorisav „Bora“ Đorđević (rođen 1. novembra 1952. u Čačku), poznat i kao Bora Čorba, je pevač rok grupe Riblja čorba od njenog osnivanja 1978. Oformio je svoj prvi bend “Hermelini” čiji su članovi bili još i Borko Ilić, Prvoslav Savić i Aca Dimitrijević. Bora Čorba je svirao bas gitaru i pevao, a njihov uzor je bila grupa “Roboti” iz Zagreba. Nekoliko godina kasnije Bora Đorđević je počeo da svira gitaru i komponuje muziku. Jedna od njegovih prvih pesama je bila numera “Moje tuge” sa grupom “Suncokret”. Posle “Hermelina” Bora je bio član nekoliko bendova iz Čačka “Vesnici Ljubavi”, “Dečaci sa Morave”, “Safiri”, “Čačanski Plemići” i “PORS” čiji je član takođe bio Radomir Mihailović Točak.

 

 

eXTReMe Tracker