Muzički Šou Takmičenje, Pinkove Zvezde

Pinkove zvezde 19.09.2015, druga sezona – Ovi kandidati idu dalje, a ovi su ispali


Takmičenje iz baraža su napustili Kristina Vasić, Marija Jeftović, Marko Šavanović i Adis Murić.

Pinkove zvezde

Druga sezona Pinkovih zvezda je pokazala velike talente i pevačke nade. Žiri Ceca, Marina, Miroslav, Haris i Bora imali su i večeras težak zadatak kojih 10 takmičara će proći dalje. Nakon baraža u trećoj epizodi, dalje su prošli Aldin ČergićDijana HazirovićMarjan BračaninJelena Pajić.

Diretkno su prošli: KajaMilanaJelenaJovanaMarko i Sava.

Takmičenje iz baraža su napustili: Kristina VasićMarija JeftovićMarko ŠavanovićAdis Murić.

Žiri se dugo dvoumio, a Milan Kalinić je Adisu Muriću saopštio da su se svi složili da on bude deo baražne emisjije koja će biti realizovana u narednom periodu. „Za tebe nisu sve lađe potonule“, rekao mu je voditelj.

Podsetimo, u prethodnoj epizodi poseban utisak na žiri je ostavila Zagorka Mladenović, koja ih je svojim pevanjem ostavila bez teksta. Treća epizoda pokazala je talentovane mlade ljude, od koji je 10 prošlo dalje takmičenje.

Tok emisije:

00:20 Počeo baraž!

Diretkno su prošli: Kaja, Milana, Jelena, Jovana, Marko i Sava.

00:08 Milana Dautovska je nastupila pesmom „Imam pesmu da vam pevam“ – 5 glasova. „Ja tvrdim da bi bila petica kao vrata da ti je pola tona matrica dole“, rekao je Haris. „I da Miroslav ne jede čokolade“, rekla je Marina. „On ne može da se digne, zato što je uzeo 17 čokoladica“, dodao je Haris. „Kako je ljubomoran što ja mogu da jedem“, rekao je Miroslav, Harisu. Miroslav je žiri takmičarki predstavio kao svoje obdanište. „Meni se ovo jako dopalo“ rekla je Ceca. „Meni nije“, ubacio se Miroslav.

Druga pesma „Med i žaoka“ – Milan je poklizao, te je umalo oborio Milanu. Miroslav misli da nije bilo sjajno, bilo je fenomenalno! „Meni je bila odlična u drugoj pesmi, kao i u prvoj. Milana je bila vrh“, rekla je Marina. „Skoro pa no comment, svi elementi tu“, dodao je Haris. „Što se mene tiče, ona dobro peva i folk i pop i mislim da je ova petica čista kao suza“, zaključila je Ceca.

Foto Printscreen Foto Printscreen

23:59 Kaja Mijatović je nastupila pesmom „Treba vremena“ – 5 glasova. Već u prvoj pesmi je Kaja dobila svih pet glasova, a žiri je ponovo morao da pozove Miroslava da se podigne. „Bilo je vrlo blizu, ali za pravih pet stolica, smatra Miroslav. Meni je ovo bogami bilo dobro, dobro, dobro, sa jakim trilerima“, primetio je Haris.

Druga pesma „Čuvam te“ – Miroslav je na scenu bacio čokoladu. „Lično mislim da je matrica bila niska, ali da se borila“, primetila je Ceca. „Bila si potpuno u pravu kada si rekla da ti to nije fah, ali ti svaka čast na borbenosti. Ja mislim da je ova druga pesma dodala još jedan plus i da je sve skupa pet“, rekao je Haris. „Jedan topao glas, lepa interpretacija, zaslužila si potpuno“, smatra Marina.

Foto Printscreen

23:45 Jelena Pajić se predstavila pesmom „Ja znam“ – 4 glasa. „Sto posto bi bile tri stolice, ali da si samo malo ležernije otpevala jer si svaku reč ukrašavala, pa si kasnila u sledeću reč, sledeći slog. Svaka reč ti je ukrašena i možeš malo da ih i ukočiš“, rekao je Haris. „Meni se sasvim ovo dopalo“, dodao je Bora.

Druga pesma „Da te volim“ – Čitav žiri i studio je skandirao Miroslavovo ime, ali je on ostao dole sve do Milanovog poziva. „U pravu je Miroslav“, rekao je Bora.“ Ima tu par ukrasa koje nisi ispevala, nijanse su u pitanju“, rekao je on. „Moram da pravdam Miroslava što nije ustao“, pravdao se Bora. „Ja ne bih voleo da me devojka krivo shvati. Bilo je dovoljno greškica i u prvoj i u drugoj interpretaciji, ali da se radi o talentu, tu nema šta“, rekao je Miroslav.

Foto Printscreen

23:27 Aldin Čergić je nastupio pesmom „Ne idi s njim“ – 4 glasa. Odmah pošto je Haris počeo da komentariše, Marina je podigla svoju za svih pet glasova. „Imaš veoma, veoma dobrih deonica, ali nisu onako baš ostali delovi usavršeni“, rekao je Haris. „Poprilično se tresem“, rekao je Aldin, ali je Haris uzvratio da to nije važno.

„Da li ćeš postati velika zvezda, pevač, to ćeš videti sam, ali ti od druge pesme zavisi“, smatra Haris. Ceci se sviđa kako Aldin peva, „Odlična boja, dinamika u pevanju, ali ti znaš dečko da pevaš. Nemoj da se plašiš. Samo se opusti i prepusti sopstvenom pevanju, jer znaš da pevaš“, rekla je onaa.

Druga pesma „Bože brani je od zla“ – Miroslav je spustio svoju stolicu. „Mogla je i ostati petica, ali ne smemo Miroslavu ništa reći“, rekao je Haris. „Bio je falš u refrenu. Visoko je, mučio si se strašno sa početkom refrena“, ponovo je oštar Haris. „Jeste visoka pesma, ali mi nije smetalo“, dodao je Bora. „Nije smetalo, ali u odnosu na ostale kandidate, moramo to zadržati“, rekao je Haris.

Foto Printscreen Foto Printscreen

23:20 Jelena Đurić se predstavila pesmom „Dođi da mi ruke greješ“ – 5 glasova. „Grlata si. Taj glas treba nagraditi, a ima ga puno“, rekla je Marina. „Smem da se kladim da će u drugoj pesmi da nas obori potpuno, dodao je Miroslav. Meni se od samog starta dopada kako peva, vrlo opušteno i samouvereno peva, to mi se jako dopalo jer je sve to ležerno“, dodala je Ceca.

Druga pesma „Dala bih sve“ – „Mora pet stolica, znaš zašto? Da se neko izbori u refrenu sa ovoliko teksta i pri tome svaku reč donese i ukrasi, dikcija perfektna, znači bravo“, rekao je Haris. „Šta sam ti rekao posle prve pesme, rekao sam da će da razbije, rekao je Miroslav.  Energija, osmeh, vedrina, glas, sve, svaka čast“, rekla je Ceca.

Foto Printscreen Foto Printscreen

23:12 Sava Grubić je nastupio pesmom „Samo ovu noć“ – 5 glasova. „Tako je slatko, fino pevao. Dobro krajevima je malo brljao, ali dobro“, rekla je Marina. „Odlično si ti ušao u pesmu, i emotivno, i stabilno i zrelo, samo si počeo iz čista mira da kratiš krajeve u refrenu. Da brzaš nešto, da nervozu unosiš, a fenomenalno si krenuo“, rekla je Ceca.

Druga pesma „Nije ljubav stvar“ – „Slažemo se da treba da dobije #svihpet. Pa kod mene je stvarno prevagnula ova druga pesma u kojoj je bio odličan. Ona prva ima samo na nekoliko mesta zgodno da se ukrašava, a ti je tu nisi ukrasio i ona je izgubila to, ali si ovom drugom poništio sve nedostatke prve, srećan put“, rekao je Miroslav. „Ako je bilo negde nekog kraja koji možda nije bio završen kako treba, to uopšte nije važno“, rekao je Haris.

„Vrlo emotivno, vrlo dinamično i zasluženih #svihpet“, zaključio je on.

Foto Printscreen Foto Printscreen

23:05 Kristina Vasić se predstavila pesmom „Isus“ – 3 glasa. „Kada je krenuo prvi refren, pomislio sam da je neka Pinkova Zvezdica zalutala kod nas, ali kada sam čuo drugo “Isuse”, to je bilo zrelo“, rekao je Bora. „Sviđa mi se kako peva, zrelo, napadački, ali vrlo visoko pevaš, čak sam i ja mislila da je neka devojčica u pitanju“, dodala je Ceca.

Druga pesma „Kolačići“ – „Au je značilo da sam hteo da se spustim“, rekao je Bora. „Sekunda je falila da se spustim, ali ovo je bila katastrofalna druga, znači nema te u intonaciiji nikako. Dosta grešaka, baš za spuštanje stolice. Dali smo ti šansu za baraž, ali teško“, oštar je bio Haris. „Kroz iglene uši do baraža, dobila si na lotou večeras“, rekao je Miroslav.

22:52 Marko Šavanović je nastupio sa pesmom „Oko mene sve“ – 5 glasova. Haris je priznao da je tražio od Miroslava da se podigne kako bi Marko imao #svihpet. „Ovo je prvo tačno i najzrelije pevanje“, dodala je Ceca. Pošto se Milan zapitao da li je moglo #svihpet već posle prve pesme, Miroslav je isprovociran da podigne svoju stolicu.

„NIje bilo najzrelije i nije do te mere dobro, ali su bile dve tri devojčice koje su mi vikale digni se čika Miroslave“

Druga pesma „Zato kradem“ – „Bile su u pravu, a Miki?“ Upitao je Milan, misleći na devojke pored Miroslava. „Bile su“, rekao je on. „Vrlo čisto, profesionalno, dobra boja glasa, šta da kažem“, rekao je Haris. A ovaj komentar je posebno oduševio Marka. „Lepo je dečko rekao u biografiji da je došao na takmičenje da bi postao Pinkova Zvezda. On je došao spreman na takmičenje“, rekla je Ceca.

22:34 Dijana Hazirović se predstavila pesmom „Za nas kasno je“ – „I Bog stvori kafansku pevačicu, to je upravo to, tako mi je zvučalo“, rekao je Bora. „Sasvim korektno, ali sam se odmah zamislio, već čaršave i atmosferu kafansku“, rekao je Bora. „Ne, ona uopšte nema kafansko pevanje, ona ima čistu, kristalnu boju, lep sladak triler. Možda njega vuče melodija na to, ali ne“, rekla je Ceca.

Druga pesma „Paralizuj me“ – Haris smatra da je Dijana zaslužila 4 glasa. „Tinja talenat, sada se pokazala. Odlično je ovo bilo, ne bih se iznenadio ni da je dobila #svihpet. Samo malo doterati par detalja i vrh“, rekao je on. Miroslav je spustio svoju stolicu. „Ja mislim da se ne sporimo oko toga da nije za pet stolica“, zapitao se MIroslav. „Ne bih se iznenadio ni da je pet bilo, mada se slažem sa tobom da su 4 stolice vrh“, ponovio je Haris.

Foto Printscreen Foto Printscreen

22:26 Marijan Bračanin je otpevao prvu pesmu „Još te nešto čini izuzetnom“ – 4 glasa „Ima viška teksta malo“, rekao je Haris. „Ali, dobro je, da ti kažem, drago mi je što se pojavljuju mladi ljudi koji oplemenjuju ove stare pesme“, dodao je on. „Jel to ona pesma iz reklame?“ ubacio se Bora i nasmejao sve u studiju. „Duga je ovo sezona, ja samo reckam, polako…“ rekao je Miroslav.

Druga pesma „Glavi Luda“ – Bora se spustio. „Sve vreme ti govorim, molim te, normalno pevaj. Previše napadaš to, ali nema razloga nikakvog, odlično pevaš, imaš dobru boju, ali si sve pokvario“, rekao je Haris. On je uveren, da Marjan nije afektirao previše, bila bi čista petica. Miroslav se nije složio ni sa Harisom ni sa Borom, a Marina ga je podržala. „Otpevao je onako kako ne peva Zdravko Čolić, ali je meni ovo odlično“, objasnio je Miroslav.

Foto Printscreen Foto Printscreen

22:18 Marija Jevtović se predstavila pesmom „Zabraniću srcu da te voli“ i osvojila 3 glasa.  Milanu se ispravno učinilo da je ovo Cecina pesma, pa je upitao Miroslava. Ovo sam snimila sa 15 godina, rekla je Ceca. Tada je Miroslav imao 63, zafrkavao je Bora Miroslava. U to vreme se setim da kada je Ceca išla sa nama na put, išao je njen ćale sa njom, dok nije napunila 18, pojasnio je Miroslav taj period.

Druga pesma „Kao so u moru“ – „Nije stvarno bilo za pet. Meni se dopala ova druga pesma, i glas ti je za takvu pesmu, malo hrapav. U svakom slučaju treba da ideš dalje, ali za #svihpet još uvek ne“, rekla je Marina. Haris je primetio da je Marija ponovila identičan falš na istoj noti. „Inače dobra boja, dobar materijal, ali treba poraditi dosta na tome“, rekao je Haris.

Foto Printscreen Foto Printscreen

22:12 Adis Murić se predstavio pesmom „Luckasta si ti“ i osvojio 4 glasa. „Majstore, ovo je bilo više zbog Miroslava za koga znamo da je luckast“, rekao je Bora. „Stvarno, ako prođeš, ovo je ipak jedna ozbiljna kuća, jedna ozbiljna produkcija, molim te, dođi sa jednom ozbiljnom kompozicijom, stvarno nema smisla, rekao je Haris. Istinita pesma, luckast je i on“, dodao je Bora.

Druga pesma „Kosa nečešljana“ – „Nije mi za pet, stvarno, nije to bilo loše, ali nekako ova druga pesma nije bila ni dovoljno ležrna. Nekako je sve bilo.. imaš ti taj utisak Miroslave, zar ne?“ upitala je Marina. „I u prvoj i drugoj, nedorečeno do kraja“, rekao je Miroslav. „Prva je bila bolja, taj falš se da popraviti, ali neke fraze nisu bile baš ubedljive, tako izražene za #svihpet“, dodao je Haris.

Foto Printscreen Foto Printscreen

22:01 Jovana Milanović je osvojila 5 glasova, a predstavila se pesmom „Srna i jelen“ – „Tri glasa u prvoj pesmi za Jovanu. Kada sam čuo foršpil još, uvek kada ide ta pesma koja je od zahtevnijih baš razmišljam kako će se kandidat izboriti“, rekao je Miroslav. „Ti si se, po meni, vrlo korektno izborila sa ovim. Da nisi imala treme, bilo bi još bolje, dodao je on. Ovo je zahtevna pesma i peva je vrhunska pevačica Snežana Đurišić“, dodala je Ceca, uz očekivanje da će se popraviti u drugoj pesmi. „Neverovatno, ali istinito, svi se slažemo sa Miroslavom“, dodao je on.

Druga pesma „Ti si taj što luduje“ – Haris je u poslednjem trenutku podigao stolicu. „Jeste glas, isforsirani, van mojih principa, ali šta znam“, rekao je on. „Da znaš pevati, znaš, imaš dobar glas, lepu boju glasa, smatra on. Imaš tu divnu nazalnu boju i ovde se odlično uklopilo“, dodala je Ceca.

Foto Printscreen Foto Printscreen

21:56 Jovana Marković je osvojila 4 glasa, a predstavila se pesmom „Neću da budem ko mašina“ – Marini je trebalo nešto više vremena da se podigne jer je želela da čuje čitavu pesmu. „Tačna tonski, verovatno ima tremu i zato joj podrhtava glas. U svakom slučaju, opusti se i slobodno pevaj“, rekla je Ceca. Agresivno i dobro. „Biće to ok“, dodao je Bora.

Druga pesma „Grad bez ljudi“ – „Ovo je bilo dosta korektno. Prva je bila, po meni, možda malo bolja od ove druge, ali je bilo korektno. Po mojoj proceni nije za #svihpet. Možda sa nekim dodatnim detaljima i malo rada, ja verujem da će biti 5“, rekao je Haris. „Tri su mi bile malo, i mislim da je prava mera 4“, dodao je Miroslav.

Foto Printscreen

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

eXTReMe Tracker